Tilbake til forsiden Det norske Twilight-forumet
Forumet for den norske Twilight-fansen
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn 
Skulle bare være morsom (Norsk eksamen 2009)
Gå til side 1, 2  Neste
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Andre historier
Les forrige tråd :: Les neste tråd  

Skal jeg fortsette på dette?
Ja
80%
 80%  [ 4 ]
Nei
20%
 20%  [ 1 ]
Antall stemmer : 5

Forfatter Beskjed
Rinis
Vampyr på flukt


Registrert: 17.08.2009
Innlegg: 1909
Bosted: Utenfor Ålesund

InnleggSkrevet: on. 02 sep. 2009, 16:08    Emne: Skulle bare være morsom (Norsk eksamen 2009) Svar med sitat

Dette er da den skjønnlitterære eksamenen min jeg hadde i 10ende. Smile Rart å si "hadde i 10ende".. o.O I hvert fall, jeg tenkte jeg skulle legge den ut her og høre hva dere sier om den, og om jeg evt. skal fortsette å skrive på den. Smile
Oppgaven var noe sånt som at vi skulle skrive en tekst med tittelen "Skulle bare være morsom". Det som først var morsomt, blir veldig alvorlig. Noe sånt. Very Happy


Jeg så på søsteren min en liten stund før jeg snudde meg bort igjen. Det så ikke ut som hun hadde det så vondt, så bare ut som hun sov og drømte noe fint, for hun hadde et lite smil om munnen. Hver gang jeg så på henne når jeg kom på besøk, fikk jeg så dårlig samvittighet at jeg nesten alltid begynte og gråte.
"Vi må gå." Jeg snudde meg mot moren min uten å se henne i øynene, før jeg så ned på hendene mine som lå og dirret i fanget. "Therese, du kan komme i morgen også. Du må få deg litt søvn hjemme. Jeg lover, vi skal komme hit i morgen, det vil jeg jo selv også." Jeg nikket svakt før jeg reiste meg og snublet etter moren min ut på gangen. Vi gikk i stillhet ut mot bilen som stod parkert i nærheten av ytterdøren. Det var helt stille i bilen også da vi kjørte hjem, og jeg var som alltid glad turen bare varte rundt en halvtime.

Som vanlig fikk jeg ikke sove. Jeg klarte bare ikke lukke øynene, for jeg visste at jeg bare ville se det igjen. Det var snart en uke siden, men jeg husket det like godt som om det skulle skjedd for ett minutt siden. Jeg snudde meg litt sånn at jeg lå på siden og kunne stirre inn i den lyseblå veggen. Men uansett begynte bildene å strømme til og startet å forme seg til meg og søsteren min. Jeg snudde meg igjen og så nå bort på den åpne døren, så mot lyset fra gangen, og igjen begynte jeg å tenke tilbake, og jeg og søsteren min dukket opp ute på gangen. Jeg satte meg opp, og som vanlig gikk jeg ut på kjøkkenet for å få meg litt vann før jeg gikk ut på rommet igjen. Jeg visste ikke hvordan jeg klarte det, men da jeg var på rommet igjen og lå i sengen min, fikk jeg på en eller annen måte til å sove uten at jeg tenkte på det som hadde skjedd.

"Vet dere hva? Jeg og Christoffer har blitt sammen igjen!"
"Så bra, Line!" Vilde glødet av begeistring og begynte å intervjue Line om alt mulig, fra hvem som hadde spurt, hva de hadde gjort og om de bare hadde snakket over telefon. Jeg hørte ikke etter, satt bare og så ut i luften. Begge to visste at jeg ikke fulgte med, og de sa ikke noe om det heller. Skoledagene var altfor lange nå. Alt jeg tenkte på var å få komme meg bort fra alle som syntes synd på meg, komme meg tilbake til Mari som lå og drømte. Kanskje hun drømte om et flott sted? Drømte seg langt bort fra jorden, til en annen verden, hvor ulykker aldri skjer, hvor aldri noen faller og brekker alt mulig. Jeg løp nesten hjem da skolen var slutt, moren min var nok hjemme og ventet på å få kjøre til sykehuset igjen.

"Håper du ikke har det vondt," sa jeg lavt til Mari da jeg fikk være alene med henne. "Det var selvfølgelig ikke meningen at du skulle falle ned. Det skulle jo bare være morsomt vet du. Men du vet det kanskje, det er sikkert noen som har fortalt deg det, de du drømmer om kanskje." Det så av og til ut som hun faktisk snakket med noen, for leppene hennes beveget seg av og til. Men hver gang de gjorde det, trodde jeg at hun endelig skulle våkne igjen, men alltid var øynene like lukkede, og pusten like svak som nå. "Har du virkelig drømt deg bort til en annen plass?" spurte jeg søsteren min. Hun lå like stille, og beveget leppene litt før de lukket seg igjen. "Det var det jeg trodde." Jeg smilte litt før jeg kjente en liten tåre renne nedover kinnet før den falt utfor haken min og landet på gulvet. Plutselig begynte en av maskinene å pipe voldsomt og jeg stirret på Mari mens hun begynte å puste raskere enn før. Den lille kroppen begynte å skjelve før hun satte seg brått opp mens hun mumlet noe og tårene begynte å strømme. Før jeg visste ordet av det holdt jeg rundt henne mens leger strømmet inn i rommet. Moren min kom løpende inn, men så fort hun kom inn snudde jeg meg mot Mari og så på det redde ansiktet før jeg falt sammen.

Det var hvitt overalt. Hvitt under meg, over meg og på alle kanter. Jeg var også kledd i hvitt, og det samme var Mari. Den lille kroppen som egentlig burde tilhøre en seksåring, ikke en niåring, stod omtrent en meter foran meg. Ansiktet var et stort smil som hun alltid brukte å ha.
"Det var fint du besøkte meg." Selv om leppene hennes ikke beveget seg visste jeg at det var hun som snakket. Jeg smilte mot henne.
"Jeg ville vært der hele tiden om det ikke var for at mamma sa jeg måtte være hjemme også." Mari nikket svakt før hun snakket uten å åpne munnene igjen.
"Jeg vet det." Hun sukket litt. "Men du har nødt til å gå tilbake, mamma er nok helt fra seg. Jeg har det fint nå, jeg har blitt kjent med mange allerede, og jeg kommer nok til å bli kjent med flere."
"Men kan jeg ikke bare få bli med deg?" spurte jeg Mari. Jeg kunne kjenne tårene begynne å presse på mens jeg snakket. Men Mari ristet bare på hodet, og hun og alt det hvite begynte å forsvinne mens jeg følte meg mer og mer som en toåring som ikke kunne finne igjen noe jeg hadde mistet, og mindre og mindre som den fjortenåringen jeg egentlig var.

"Therese? Kan du høre meg? Therese, er du der?" Jeg åpnet forsiktig øynene og ble nesten blendet av lyset som møtte meg. Før jeg hadde blitt helt vant til lyset kjente jeg noen som klemte rundt meg. "Jeg er så glad for at du endelig våknet, Therese!" Moren min var dratt i ansiktet, og det så ut som hun hadde grått. Men da jeg var helt klar i hodet så jeg at hun gråt nå også.
"Hvor er Mari?" spurte jeg, stemmen min var veldig hes, så vidt hørbar.
"Mari ..." Hun fullførte ikke setningen, tårene hennes fortsatte bare å trille. Jeg sa ikke noe, så bare litt ut i luften før jeg lukket øynene. Bildene fra den gangen Mari hadde falt ned fra treet strømmet på. Jeg fikk igjen den ekle følelsen jeg hadde hatt før i uken da jeg også tenkte tilbake til da jeg fulgte etter henne og lo sammen med henne da jeg prøvde å fange den lille søsteren min, lo helt til hun ble så ivrig for å klatre bort fra meg at hun grep i luften og falt ned på gresset.

Jeg gråt. Kisten var borte nå, og de holdt på å lage til graven. Jeg hadde aldri før grått så mye. Først hadde jeg bare ledd, ledd mens tårene strømmet på. Men nå hulket jeg. Moren min gråt ikke, hun hadde ikke mer tårer igjen. Faren min var også tom for tårer. Men broren min på seksten hadde tårer igjen. Jeg hadde ikke sett ham gråte på flere år, og det var litt rart, selv om det ikke burde være rart å gråte nå. Jeg hadde alltid vært sterkt knyttet til lillesøsteren min, selv om hun var fem år yngre enn meg. Vi hadde alltid vært veldig mye ute. Hun hadde elsket våren, så hun var nok glad for at det var vår nå. En gang hadde jeg skrevet et dikt om våren til henne, og hun hadde blitt så glad at hun hengte det opp over sengen sin på rommet sitt. Jeg og de tre andre var lenge og tenkte i stillhet. Ingen av oss gråt nå, vi hadde ikke noe mer å gråte over. Og jeg var sikker på at Mari ikke hadde villet at vi skulle gråte, hun hadde nok blitt trist over å ha sett at vi var så triste.

"Jeg går ut en tur mamma," sa jeg lavt og tok på meg joggeskoene før jeg gikk ut. Våren var varm dette året, det var ekstra mange fugler ute, og blomstrene var ekstra fargerike. Jeg hadde vært ute flere ganger i uken i det siste. Vært ute og tenkt. Det var så mye å tenke over nå. Hver gang jeg gikk ut ble jeg trist, og noen ganger hadde jeg begynte å gråte. Som alltid gikk jeg ut i skogen, men denne gangen gikk jeg ikke ut mot sjøen som vanlig, denne gangen gikk jeg opp mot fjellet. Jeg er modig nok nå, tenkte jeg bestemt for meg selv. Og det var som om noen svarte meg at jeg var det, i hvert fall nå. Jeg trakk pusten dypt da jeg stod på toppen og så ut mot alle husene, blikket mitt stoppet ved det røde huset vårt. Det så veldig fint ut i morgensolen, huset så litt mer magisk ut, litt skinnende. Akkurat da var det som om solen blinket, lyset skinte på meg, og tårene var ekstra synlige, de blinket i forskjellige farger. Det gjorde i hvert fall tåren som hadde landet på hånden min. Det var som om jeg kunne se Mari se på meg mens hun smilte i lyset fra solen. Hun ventet, ventet på meg.


(De ble visst litt korte, men det får bare være, var sånn jeg hadde delt dem inn, og jeg orker ikke endre på noe.)
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
twilightoman
Jaktende vampyr


Registrert: 12.05.2009
Innlegg: 163

InnleggSkrevet: fr. 04 sep. 2009, 20:42    Emne: Svar med sitat

ååå...den var trist Sad Men også kjempe bra Smile
_________________


Team EDWARD:D

That’s Edward. He’s gorgeous, of course, but don’t waste your time. He doesn’t date. Apparently none of the girls here are good-looking enough for him.
Jessica Stanley, Twilight, Chapter 1, p.22
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Miss Black.
Vampyr i Italia


Registrert: 11.06.2009
Innlegg: 2741
Bosted: La Push

InnleggSkrevet: fr. 04 sep. 2009, 21:30    Emne: Svar med sitat

Den var sinnsykt bra!! Very Happy Hællighet, du er kjempeflink!!! Very Happy Very Happy
_________________
"Love you Jacob" "Sure, sure"
Ian <3 :*
Team Jacob
Team Volkswagen Rabbit!!'
If Jacob kissed me.. I wouldn't punch him in his face Very Happy
Team Jane! Twisted Evil
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
ROBsessed
Medlem av Volturi


Registrert: 07.07.2009
Innlegg: 4207
Bosted: Forks/Nesoddtangen

InnleggSkrevet: fr. 04 sep. 2009, 21:44    Emne: Svar med sitat

Aww..! Utrolig bra og fin fortelling! Very Happy
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
Sunniva.
Kampklar vampyr


Registrert: 17.07.2009
Innlegg: 919
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: fr. 04 sep. 2009, 21:47    Emne: Svar med sitat

Kjempe bra Very Happy
Du er kjempeflink!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Rinis
Vampyr på flukt


Registrert: 17.08.2009
Innlegg: 1909
Bosted: Utenfor Ålesund

InnleggSkrevet: lø. 05 sep. 2009, 00:25    Emne: Svar med sitat

Å, tusen takk alle sammen! Very Happy Jeg husker jeg ble veldig fornøyd med denne her, så jeg er glad det var eksamen. Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
Line
På flukt fra Volturi


Registrert: 17.11.2008
Innlegg: 1110
Bosted: Forks^^ (stjørdal)

InnleggSkrevet: sø. 06 sep. 2009, 14:01    Emne: Svar med sitat

Trist...Sad
men super bra!! tipper du fikk 6'er på denne. Smile
_________________
"Let's hunt."
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Caroline
Rebelsk vampyr


Registrert: 23.04.2009
Innlegg: 1397
Bosted: En vakker dag på Hugh Dancy sitt ansikt

InnleggSkrevet: sø. 06 sep. 2009, 15:34    Emne: Svar med sitat

Kjempebra! Very Happy Men den var litt trist da : \
_________________
hehe jeg stjal avataren den er ikke min jeg er ikke flink med photoshop
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post MSN Messenger-adresse
Karianne
Vampyr med evne


Registrert: 28.03.2009
Innlegg: 2857
Bosted: Forks / Halsa

InnleggSkrevet: sø. 06 sep. 2009, 15:37    Emne: Svar med sitat

Kjempebra! Fortsett! :-D
_________________
TEAM EDWARD, always


Min FanFiction.net profil!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Rinis
Vampyr på flukt


Registrert: 17.08.2009
Innlegg: 1909
Bosted: Utenfor Ålesund

InnleggSkrevet: on. 09 sep. 2009, 17:27    Emne: Svar med sitat

Tusen takk, igjen! Very Happy Og ja, jeg fikk 6'er på denne. Very Happy
Ja, trist er den. :/ Jeg visste hvordan den skulle ende hele tiden, og var egentlig trist selv når jeg skrev slutten.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
ThereseGøysom
Vill vampyr


Registrert: 24.08.2009
Innlegg: 131
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. 09 sep. 2009, 21:13    Emne: Svar med sitat

Skrytepave!!!

Neida, jeg bare tuller. Very Happy Blir så sjalu, vett.

Men du burde definitivt fortsette, du kan nå langt.
_________________


Everybody has a dream... My changed when i read Twilight...
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
YoCullen
Snill vampyr


Registrert: 04.10.2009
Innlegg: 2402

InnleggSkrevet: on. 21 okt. 2009, 19:27    Emne: Svar med sitat

jeg graat faktisk paa slutten. Super bra jobb! Den fortjente en 6!
_________________


"Vampire." - Bella.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Lunaminga
Medlem av Volturi


Registrert: 09.10.2009
Innlegg: 4730
Bosted: Hjemme ^^

InnleggSkrevet: on. 21 okt. 2009, 19:35    Emne: Svar med sitat

Utrolig bra fortelling! Very Happy
_________________

Never give up the things that makes you smile<3
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Rinis
Vampyr på flukt


Registrert: 17.08.2009
Innlegg: 1909
Bosted: Utenfor Ålesund

InnleggSkrevet: on. 21 okt. 2009, 22:10    Emne: Svar med sitat

YoCullen: Tusen takk! Very Happy Jeg ble faktisk trist selv av historien, og det har jeg i hvert fall aldri blitt, når jeg har skrevet den selv. x]

Lunaminga: Åh, tusen takk! Blir så glad folk liker det jeg skriver. :']
_________________
"Interesting company you keep."
Demetri, Breaking Dawn.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding MSN Messenger-adresse
Kristin
Aros kjæledyr


Registrert: 05.11.2008
Innlegg: 3484
Bosted: La Push ! :-)

InnleggSkrevet: to. 22 okt. 2009, 19:45    Emne: Svar med sitat

Den var utrolig bra! Ikke rart du fikk 6'er på den! Smile
_________________
Team Jacob. ♥ forever
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Yahoo Messenger-adresse
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Andre historier Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Gå til side 1, 2  Neste
Side 1 av 2

 

Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no